”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“ ”“


 

 

 

 

 

 

 

 

 


KONZULAT

Na samim počecima institucionalnih odnosa dviju zemalja, u Budvi je 14. avgusta 2014. godine otvoren Počasni konzulat Ukrajine u Crnoj Gori sa sjedištem u Nikšiću i kancelarijom u Budvi.
Počasni konzulat je otvoren sa namjerom da dalje doprinese unapređenju odnosa Ukrajine i Crne Gore, koji se u kontinuitetu učvršćuju kroz sve intenzivniji politički dijalog i saradnju. Aktivnosti konzulata su u najvećoj mjeri posvećene uspostavljanju i jačanju privrednih veza Ukrajine i Crne Gore.
Veliki značaj i obostrani interesi za unapređenjem, posebno ekonomskih odnosa, uslovili su stvaranje odgovarajuće institucionalne strukture i kroz uspostavljanje diplomatsko-konzularnih predstavništava. Kao rezultat toga, otvoren je i Počasni konzulat Ukrajine u Crnoj Gori, sa sjedištem u Nikšiću i kancelarijom u Budvi, sa zadatkom da doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa između dvije prijateljske zemlje.
Počasni konzul Ukrajine u Crnoj Gori – Predrag Milović istakao je:
„S obzirom da ekonomski odnosi sve više čine suštinu međunarodnih odnosa, Počasni konzulat Ukrajine u Crnoj Gori za glavnu funkciju ima realizaciju saradnje, prije svega ekonomske, između ove dvije zemlje. Aktivnosti konzulata biće usmjerene na jačanje konkurentnosti ovih zemalja na međunarodnoj sceni.“

 

Predrag Milović

Počasni konzul Ukrajine
u Crnoj Gori